Vlad Mixich, jurnalistul care încearcă să schimbe în bine sănătatea din România folosind jurnalismul ca bisturiu şi soluţiile bazate pe date ca tratament

Joi, 11 decembrie, ora 18:00, la Ceainăria Bohemia Tea House, participanții la Seratele jurnalistice vor avea posibilitatea să discute despre profesia de jurnalist, despre diferențele între jurnalismul văzute de pe băncile facultății și cel practicat clipă de clipă și care sunt pretențiile angajatorilor din media față de un absolvent de studii de specialitate, aflat la început de carieră.

Vlad Mixich este jurnalist la Hotnews.ro şi  director editorial la publicației Viața Medicală. A fost, timp de șase ani, corespondent al Deutsche Welle în România și, în același timp, colaborator la Dilema Veche, Adevărul, Foreign Policy sau Esquire. În 2014, a fost bursier al Fundaţiei Eisenhower în programul pentru Inovaţie, iar în anii anteriori bursier al German Marshall Fund din Washington DC şi al Centrului Carter din Atlanta (US).  Profitând de pregătirea sa medicală, în 2013 a co-fondat MedAlert, un grup care, după spusele sale,  ”încearcă să schimbe în bine sănătatea din România folosind jurnalismul ca bisturiu şi soluţiile bazate pe date ca tratament”.

Vom continua și anul următor seria ”Seratelor jurnalistice”, evenimente în cadrul cărora studenții de la jurnalism vor avea posibilitatea să stea de vorbă cu profesioniști din mass-media care își respectă munca și care şi-au păstrat de-a lungul timpului valorile morale,  Și, de ce nu, studenții vor putea, în măsura în care acest lucru este posibil, să beneficieze pe termen mediu de experiența invitaților, prin participarea la stagii de practică în instituțiile unde aceștia lucrează.

Ceainăria Bohemia Tea House – Str. Poiana Narciselor, nr.1 (zona Parcului Cișmigiu, vis-a-vis de Universitatea Națională de Muzică București)

Express your thoughts