Tehnici de investigaţie jurnalistică explicate de Mirela Neag!

Luni, 23 mai, în cadrul „Seratelor Jurnalistice”, Mirela Neag a discutat cu studenții la Jurnalism, răspunzând astfel curiozităţii acestora cu privire la ce înseamnă a face jurnalism de investigaţie în România.

Premiată de Asociația Profesioniștilor din Televiziune (APTR), declarată jurnalistul anului în 2009 în cadrul Galei Premiilor „Ioan Chirilă”, jurnalista a realizat de-a lungul vremii, investigații pe seama unor subiecte celebre precum Gala Bute sau dosarul ‪#‎Colectiv, iar acum scandalul dezinfectanților diluați produși de HexiPharma.

“Seratele Jurnalistice” reprezintă un proiect realizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Profesională a Tinerilor şi Educaţie Alternativă în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Evenimentele organizate oferă studenților ocazia de a discuta cu profesioniști din mass-media care își respectă munca și care şi-au păstrat de-a lungul timpului valorile morale.  Și, de ce nu, studenții vor putea, în măsura în care acest lucru este posibil, să beneficieze pe termen mediu de experiența invitaților, prin participarea la stagii de practică în instituțiile unde aceștia lucrează.

 

Express your thoughts