SERATELE JURNALISTICE, un proiect care reunește studenți și oameni de presă cu experiență profesională și ”coloană vertebrală”!

10 noiembrie 2014   Seratele Jurnalistice, proiect inițiat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Profesională a Tinerilor şi Educaţie Alternativă în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Universitatea Hyperion, debutează cu întâlnirea studenților de la jurnalism cu Luca Niculescu.

Luca  și-a început cariera jurnalistică în 1992, la Radio Delta, un post de radio bilingv înființat de RFI în parteneriat cu Institutul Politehnic București. A fost reporter, redactor, realizator de emisiuni, apoi redactor-sef din 2000 (între timp, postul de radio devenind  Radio Delta RFI, iar în 2006, RFI România). A fost corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 și „Liberation”. A realizat emisiuni TV la Money Channel și  la Televiziunea Română, iar acum realizează emisiunea ”Imparțial” la Digi 24 TV.

În 2007, Luca Niculescu a obținut Premiul Comisiei Europene pentru cel mai bun talk-show de radio, în 2008 i-a fost acordat Premiul APTR pentru cel mai bun talk-show de televiziune, iar emisiunea „Fără Frontiere” (realizată de Luca la TVR1) a obținut, în 2010, premiul APTR pentru cea mai bună emisiune magazin.

Anul acesta, Luca Niculescu a fost ales membru în juriul prestigiosului concurs internațional Emmy Awards pentru categoriile ”News” and ”Current Affairs”.

Vă așteptăm la primul eveniment din seria ”Seratelor Jurnalistice” marți, 18 noiembrie 2014, ora 18.00, la Ceainăria Bohemia Tea House (Str. Poiana Narciselor, nr.1 (în apropiere de Parcul Cișmigiu, vis-a-vis de Universitatea Națională de Muzică București)

 

Express your thoughts