Serată Jurnalistică în redacţia Hotnews!

Miercuri, 20 aprilie, studenţii a avut deosebita ocazie de a sta de vorbă cu Dan Tăpălagă, chiar la el „acasă”, adică în redacţia Hotnews! Editorul coordonator al Hotnews.ro a acceptat invitația de a fi alături de viitorii jurnalişti în cadrul proiectului „Seratele Jurnalistice” şi de a discuta cu aceştia despre frumuseţea, dar şi rigorile acestei profesii, precum şi despre specificul muncii într-o agenţie de ştiri.

Dan Tăpălagă este licenţiat în jurnalism la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. „A debutat ca jurnalist la Radio Romania Actualităţi în 1997, fiind apoi redactor la Radio Europa Liberă şi BBC (1998-2002). A condus departamentul politic la Evenimentul zilei (2002-2004), a fost redactor-şef adjunct la Cotidianul (2004-2006) şi şeful secţiei politice la România Liberă.

Timp de un an a fost director de dezvoltare editorială la „Ziua de Cluj”. Din 2007, este editor coordonator la site-ul HotNews.ro. În perioada ianuarie-martie 2005 a fost consilier şi purtător de cuvânt al fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei. A fost bursier Freedom House. A predat cursuri de jurnalism politic la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu (2005), Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti (2007) şi la Centrul pentru Jurnalism Independent (jurnalism politic)”. (sursa: http://ro.serialreaders.com/3916-biografie-dan-tapalaga.html)

“Seratele Jurnalistice” reprezintă un proiect realizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Profesională a Tinerilor şi Educaţie Alternativă în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Evenimentele organizate oferă studenților ocazia de a discuta cu profesioniști din mass-media care își respectă munca și care şi-au păstrat de-a lungul timpului valorile morale.  Și, de ce nu, studenții vor putea, în măsura în care acest lucru este posibil, să beneficieze pe termen mediu de experiența invitaților, prin participarea la stagii de practică în instituțiile unde aceștia lucrează.

 

Express your thoughts