Petrișor Obae: ” Jurnalistul trebuie să își pună întrebări. Dacă acesta nu contestă lucrurile din jurul său și nu se întreabă de ce sunt așa și nu altfel, nu este jurnalist adevărat!”

„Seratele Jurnalistice” au reînceput miercuri, 30 martie, având ca invitat un prieten al acestei iniţiative: Petrişor Obae, fondatorul şi editorul Paginii de media. De data aceasta, discuţia cu studenţii a avut loc în biblioteca Centrului pentru Jurnalism Independent.

Petrişor Obae le-a vorbit celor prezenţi despre jurnalism şi pseudo-jurnalism, despre „chemarea” de a scrie non-stop, despre condiţiile care asigură „succesul” unui bun material de presă şi, ceea ce este foarte important, despre cele două prime condiţii esenţiale ale profesiei de jurnalist, aşa cum le înţelege şi le practică el: curiozitatea şi buna credinţă.

 “Seratele Jurnalistice” reprezintă un proiect realizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Profesională a Tinerilor şi Educaţie Alternativă în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Evenimentele organizate oferă studenților ocazia de a discuta cu profesioniști din mass-media care își respectă munca și care şi-au păstrat de-a lungul timpului valorile morale.  Și, de ce nu, studenții vor putea, în măsura în care acest lucru este posibil, să beneficieze pe termen mediu de experiența invitaților, prin participarea la stagii de practică în instituțiile unde aceștia lucrează.

 

Express your thoughts