Jurnaliști care au declarat război escrocilor și crimei organizate: Paul Radu și echipa Rise Project

PROF-ED și Centrul pentru Jurnalism Independent invită studenții de la jurnalism la un dialog incitant cu Paul Radu, directorul Rise Project. Întâlnirea va avea loc marți, 24 februarie, ora 18.00, la sediul CJI din b-dul Regina Elisabeta nr. 32, et. 1.

Specializat în jurnalismul de investigație transfrontalieră, Paul Radu este, în același timp, director executiv al Organized Crime and Corruption Reporting  Project (OCCRP) și membru al International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Totodată,  este co-fondator al Investigative Dashboard și al Visual Investigative Scenarios.

În cariera sa de jurnalist, Paul a coordonat departamentele de investigații de la Evenimentul Zilei și Jurnalul Național. A publicat investigații pe cazuri mari de corupție precum Roșia Montană, conturile secrete din Elveția, rețeaua de la SIF-uri, dosarul retrocedărilor sau afacerile cu pădurile României.

“Seratele Jurnalistice” reprezintă un proiect realizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Profesională a Tinerilor şi Educaţie Alternativă în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Ne propunem să oferim studenților ocazia de a discuta cu profesioniști din mass-media care își respectă munca și care şi-au păstrat de-a lungul timpului valorile morale.  Și, de ce nu, studenții vor putea, în măsura în care acest lucru este posibil, să beneficieze pe termen mediu de experiența invitaților, prin participarea la stagii de practică în instituțiile unde aceștia lucrează.

Express your thoughts