Alexandra Mărgărit-Enescu
Președinte PROF-ED
Licențiată în Jurnalism, cu un master în Științe Politice și Doctor în Sociologie, Alexandra este într-o “drăgosteală” permanentă cu dorința de a împărtăși cu ceilalți cunoștințele ei, de a-i forma și de a-i ajuta să se orienteze profesional. În perioada 1997-2004, a lucrat ca jurnalist angajat și freelacer. Notabil este participarea ei la înființarea primei reviste de business și real estate din România (filială în București a Revistei Estates News Londra). Are o experiență de peste 12 ani în învățământul universitar. În prezent este lector la catedra de Jurnalism a Universității Hyperion din București și trainer de comunicare instituțională. A organizat de-a lungul timpului echipe de studenți și a realizat proiecte universitare. Proiectul ei de suflet este crearea și gestionarea publicației universitare on-line www.hyperflash.ro . Publicația este realizată în totalitate de studenți la Jurnalism, sub atenta coordonare a Alexandrei. Militant convins al drepturilor cetățenești și al libertății de exprimare, a organizat de-a lungul vremii mai multe campanii sociale și a gestionat grupuri sociale pentru rezolvarea unor probleme identificate la nivelul comunităților locale.
Mugurel Mărgărit-Enescu
Vice-președinte PROF-ED
Directorul executiv a Fundației Principesa Margareta a României (FPMR), Mugurel este licențiat în Jurnalism și deține un master în Politici Publice. A participat de-a lungul timpului la numeroase cursuri de perfecționare. Din anul 1997 este un militant activ al promovării activității societății civile. A lucrat ca voluntar pentru mai multe organizații neguvernamentale, a scris materiale pentru revista “Atitudini”, publicație a sectorului ONG și a fost coordonator de proiect la CENTRAS (Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale). Din anul 2008 s-a angajat la FPMR, a fost coordonator de proiect până în anul 2010, când a câștigat concursul pentru ocuparea postului de Director executiv, rămas vacant în acea perioadă. În acest moment, Mugurel coordonează o frumoasă echipă de oameni tineri și, împreună, prin proiectele Fundației, aduc bucurie în sufletul copiiilor, familiilor și vârstnicilor aflați în sițuatii sociale și materiale dificile. Totodată, încurajează talentul individual și îl promovează. FPMR a fost înființată în 1990 de Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I. Misiunea acesteia este de a acționa ca un catalizator pentru dezvoltarea potențialului uman, în spiritul demnității, solidarității și promovării talentului și valorilor culturale românești.
Luminița Ciocan
Director executiv PROF-ED
Crede cu tărie că nu poate cere oamenilor să se schimbe, fără ca ea să se implice în acea schimbare. De aceea, Luminiţa a acceptat, în urmă cu mulți ani, provocarea de a fi parte din procesul de formare a viitorilor jurnalişti şi specialişti în comunicare, fiind convinsă ca aceştia au putinţa de a face ca societatea în care trăim să evolueze. În prezent este lector universitar la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion, susţinând cursurile de Economie generală, Relaţii publice şi Publicitate. Licențiată în filosofie - istorie, cu un master în Relaţii publice şi Comunicare Socială şi Doctor în Economie, Luminiţa şi-a început activitatea de specialist în comunicare în anul 1998, când a înfiinţat primul birou de presă al unei confederaţii sindicale din România - C.N.S.L.R- Frăţia. A făcut acelaşi lucru, începând din 2002, pentru una dintre instituţiile publice de reglementare din domeniul financiar românesc: a organizat structura de relaţii publice şi protocol a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. Totodată, desfăşoară activităţi de training în domeniul dialogului social şi are o experienţă de peste cinci ani în managementul proiectelor cu finanţare europeană.